Direktlänk till inlägg 27 november 2013

Jag tillhör de få..

Av Love - 27 november 2013 04:40

Nu sitter man här igen, en veckaq efter sista inlägget och ska sammanfatta läget. 

positivt: har fått igång pannan så jag slipper frysa inomhus. Negativt: det spelar ingen roll för jag tror jag helt ärligt håller på at bli knäpp på kroppens temperaturgivare. Går omkring med antingen en inre köld som bara blir värre ju varmare jag är eler kallsvettning som kommer av att jag fryser och jag vet inte vad som är värst. 

Eller jo, det vet jag. 

Det värsta av allt just nu är att det inte känns som om det finns någon ände. 

Pratade med enokrinologen och guess what: inget testogel i sikte än. 

Eller jag kanske ska uttrycka mig annorlunda. inga magiska piller som får mig att känna mig hel och frisk igen och lite mer som mig..

enl endon så hade jag 3 gånger så höga östrogennivåer ( kommer inte ihåg den siffran) som en biokvinna och 16 i testo. Efter 16 veckor från sista injektionen så ja- det är skruvat. Har för mig att hon vill att värdet skall ligga melan 20 och 30 när det är normalvärde för en man men framförallt borde den vara på typ 3 nu eftersom testot borde vara ur kroppen. 

Vi började diskutera varför och ev behandlingar och hon sa att det förmodligen inte skulle hjälpa  med en hysterektomi. Att mitt östrogen bildas någon annanstanns av testot och som jag inte kan påverka. Det blev bestämt att jag skulle vänta 4 veckor till sedan ta blodprover. Vi snackar alltså veckan innan jul ;-) OM värdena gått ner då skulle vi påbörja gelbehandlingen och ta kontinuerligt blodprover för att mäta upp hur mycket problem jag egentligen har. Alltså helt ärligt. jag känner mig totalt omotiverad till att vara en försöksperson och jag ser verkligen inte fram emot av ett oförutsägbart liv av DET HÄR!

Slängde ut en fråga på ts-gruppen om någon visste något och jag fick en del svar från en kvinna som är forskare och om jag skulle sammanfatta allt hon skrev så hade det blivit så här: 

Ett fåtal människor omvandlar testosteston till estrogen i fettvävnaden och då hjälper det inte att  ta bort livmoder och sådant. 

För cis-människor verkar det finnas någon sorts blockerare men den är inte dedikerad till ts-personer och är kanske verkningslös då om det överhuvudtaget skulle kunna vara aktuellt att prova. 

MIn första tanke var att ok, fettvävnaden. lätt kirrat- bara bli av med allt underhudsfett men så lätt är det ju inte. Och bättre blir det ju inte av det heller. Det enda jag vet är at jag har att se fram emot ännu mer "hängröv" och timglasformer såvida inte något på något mmagiskt sätt helt plötsligt blir bättre. 

Nu ska jag jobba igen men bara så alla vet : läget känns inte så jäkla super. Men för att göra saken lite bättre så har jag träffat någon som försöker muntra upp ig och som får mig att tänka på annat så helt av banan är jag inte än iallafall. Hoppas alla ni andra som läser  mår bättre. 



 
 
Love Christensson

Love Christensson

29 november 2013 12:02

Ja man kan ju känna sig utvald på olika sätt. Det här var kanske inte det roligaste sättet. Hoppas verkligen det rättar till sig med alla värden så du kan komma igång med T igen.

http://lovechristensson.blogspot.se

Love

30 november 2013 00:38

Tack Love. Jag känner mig kluven till vad jag vill- testa att ta T , riskera att må så här fast få ordning på tankarna eller låta bli och må dåligt psykiskt fast låta kroppen återhämta sig lite. Samtidigt vet jag vad jag vill- få tankarna i ordning och bli lite mindre förvirrad .., jag önskar inte detta till min värsta fiende helt ärligt eller jo, det gör jag nog.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Love - 6 oktober 2014 04:06

vet inte om jag berättade att jag fått det nya personnr men det har jag iallafall. Den 14 sept blev jag officiellt upptagen som medlem i den manliga populationen.. Och sedan dess har jag ringt och ringt och ringt och...ja ni hajar. Vet ni hur mån...

Av Love - 31 augusti 2014 01:48

OK, insåg igår att jag oftast bara vräker ur mig något i farten för at sedan glömma en riktig uppdateringpå ett bra tag så jag tänkte fixa det idag md tankar och tid och förhållande och lite annat.  Det var i dagarna jag fick mitt beslut ang ändrad...

Av Love - 30 augusti 2014 05:34

I förrgår fick jag ett rek på posten och det ar beslutet från RR.  Härmed är jag nu mera även på pappret en man!  Och har tillåtelse från socialstyrelsen att göra inngrepp i könskörtlarna som det så snyggt heter.  Mennytt personnr tas det beslu...

Av Love - 26 juli 2014 16:10

Jag vet att det inte var så kort tid sedan jag sist gjorde ett inlägg men livet går förbi alldeles för fort :-)  Jag har kommit i ett läge där jag faktiskt inte tänker på min situation så mycket utan det mesta bara flyter på. Naturligtvis blir jag ...

Av Love - 6 maj 2014 23:15

Hej och välkomna till en sällan uppdaterad sida.  En månad har gått och det är mycket som rörts upp.  För det första hade jag fått en fråga av en läsare omjag hade fler operationer och jag kan svara Jaaaa på den. Men inget är så enkelt som det ve...

Presentation


Välkommen till en komplicerad historia!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

upplysande bloggar

Besöksstatistik

Omröstning

Tycker ni som läsare efter det jag berättat att jag handlar rätt angående skolproblemet?
 Ja, kör hårt. Informera alla du stöter på!
 Ja, fast håll dig bara till fakta för barnen
 Njaeee, det kanske räcker med föräldrarna?
 Nej, föräldrarna skulle ha hållits utanför
 De skulle hållt det helt innanför hemmets 4 dörrar
 Du var korkad som ens berättade för dina egna barn!

Arkiv

RSS

Sök i bloggen

Titta in och skriv!

När händer vad?

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards