Alla inlägg den 18 april 2013

Av Love - 18 april 2013 20:36

Sitter och tittar på Trans America. Den är faktiskt inte så lam som jag trodde utan väldigt eftertänksam. Provar att se om jag är så tekniskt kunnig att ev kunna få till den här länken till trailern:
http://www.youtube.com/watch?v=DZU4Du6u0DY<br />



Av Love - 18 april 2013 20:30

Var hos blodgivningen idag. Inte för att lämna blod, det var över 1 år sedan sist men för att kolla varför man inte kan lämna blod som Ts. Jag trodde att det kanske hade med injektionerna att göra men det var faktiskt inte det. Sedan ett år tillbaka delas manligt blod och kvinnligt blod upp, av säkerhetsskäl och dessutom delas kvinnors blod upp ytterligare ett steg mellan har varit gravid/ inte varit gravid. ( Någon slaggprodukt som bildas i cellerna då). Uppenbarligen är det skillnad på plasmorna och även av blodvärdet mellan könen. Kort sagt- om en man får av en kvinnas blod och vice versa så kan dom under operationer drabbas av något som kallas "paly" (osäker stavning) som är en funktionsmedsättning på lungorna som kan vara livshotande. Dessutom nu under transitionen så är värdena på T inte stabila samtidigt som äggstockarna fortfarande är kvar som kontraptoducerar östrogen så det påverkar blodet också. Men iallafall så när jag är klar så borde jag kunna börja igen så länge jag är ärlig om vem jag varit för då kan plasmorna filtreras bort.. Eller så får dom väl ge blodet till en kvinna som varit gravid. Jag är inte så känslig, bara jag kan hjälpa till.
Kändes bra att prata med sköterskan- fick kaffe och kaka och jättemånga kramar. Hon upprepade gång på gång att hon var hedrad över att jag pratade med henne, att hon aldrig mött någon som jag förut och inte en gång sa hon fel pronomen.
Imorgon ska jag ner på den nya vårdcentralen. Endon ville ha en kompletterande analys av T koncentrationen eftersom det inte var så länge sedan jag injicerade. Trodde ju inte hon skulle vara så snabb i vändningarna ;-)
Än så länge verkar bemötandet vara mer professionellt än på den gamla vc:n . Sen på onsdag så ska jag träffa en annan läkare angående magproblemen jag har. Oavsett om det är IBS jag har så ska jag inte behöva ha så ont hela tiden, tycker jag och det tyckte inte sjuksyrran heller. Jag håller tummarna för att detta håller och att jag äntligen kanske kan bli bemött som en vanlig patient istället för ett unikt fall..

Presentation


Välkommen till en komplicerad historia!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

upplysande bloggar

Besöksstatistik

Omröstning

Tycker ni som läsare efter det jag berättat att jag handlar rätt angående skolproblemet?
 Ja, kör hårt. Informera alla du stöter på!
 Ja, fast håll dig bara till fakta för barnen
 Njaeee, det kanske räcker med föräldrarna?
 Nej, föräldrarna skulle ha hållits utanför
 De skulle hållt det helt innanför hemmets 4 dörrar
 Du var korkad som ens berättade för dina egna barn!

Arkiv

RSS

Sök i bloggen

Titta in och skriv!

När händer vad?

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards